Що таке державні закупівлі?

15.12.21, 18:37


Державні закупівлі – це вид торгового процесу, який використовують усі підприємства, що мають державне або муніципальне забезпечення. Для цих операцій необхідно використовувати систему Прозорро. Вона призначена для проведення закупівель у великому обсязі. Цей сервіс має законодавчу основу та введений у процес торговельних операцій з 1 квітня 2016 року.

Як користувачі проводять державні закупівлі?

Для того щоб державні закупівлі проводилися відповідно до літери закону, користувачі повинні застосувати кілька ключових етапів.

  1. Реєстрація користувачів здійснюється за допомогою спеціальних майданчиків, які отримали ліцензію від сервісу. Це необхідно для отримання доступу до єдиної інформаційної бази. Одним із таких майданчиків є Українська Універсальна Біржа. Вся інформація про неї та реєстраційна анкета знаходиться на сайті tender.uub.com.ua.

  2. Отримання заявок відбувається протягом певного проміжку часу. Цей період має індивідуальний характер. Його встановлює сам замовник під час складання оголошення.

  3. Аукціон. Торги здійснюються відразу після завершення процедури збору заявок. Загалом торги відбуваються у три етапи. Після перших двох відсіваються користувачі з максимально високим показником ціни. Третій етап – завершальний. На його завершення визначається переможець, який здійснюватиме постачання.

Серед особливостей цього процесу є те, що учасником державних торгів може стати будь-хто. Це може бути резидент чи нерезидент України. При цьому він може мати відношення до фізичних чи юридичних осіб.

Як отримати доступ до державних закупівель?

Щоб стати повноцінними учасниками державних закупівель, користувачеві необхідно пройти процес створення облікового запису. Для цього на ліцензованому майданчику потрібно зробити дві дії.

  1. Реєстрація – це обов'язковий процес, який проводиться для внесення всіх необхідних даних про компанію та створення облікового запису на майданчику. Цей процес дає первинний доступ до сервісу.

  2. Авторизація. Ці дії необхідні для отримання підтвердження, що користувач є реальною компанією, яка має реєстрацію й не веде шахрайську діяльність. Цей процес здійснюється за допомогою цифрового підпису чи переказу з розрахункового рахунку.

Варіант верифікації за допомогою цифрового електронного підпису дозволяє провести процедуру перевірки максимально швидко та без затримок. Цей варіант – один із найпоширеніших, тому що такий вид підпису є у багатьох компаній. Для авторизації можна використовувати спеціальний файл або апаратний ключ.

Додаткових дозволів брати не потрібно, тому що компанії вже підтверджують свою особу під час авторизації. Саме обслуговування має статус державного, оскільки його діяльність регулюється законодавством. У цьому всі процеси контролюються спеціальними урядовими органами. Це необхідно для виключення корупції, давання хабарів, а також для нейтралізації штучного підвищення цін за впливу великої кількості посередників. 


Державні закупівлі – це вид торгового процесу, який використовують усі підприємства, що мають державне або муніципальне забезпечення. Для цих операцій необхідно використовувати систему Прозорро. Вона призначена для проведення закупівель у великому обсязі. Цей сервіс має законодавчу основу та введений у процес торговельних операцій з 1 квітня 2016 року. Як користувачі проводять державні закупівлі? Для того щоб державні закупівлі проводилися відповідно до літери закону, користувачі повинні застосувати кілька ключових етапів. Реєстрація користувачів здійснюється за допомогою спеціальних майданчиків, які отримали ліцензію від сервісу. Це необхідно для отримання доступу до єдиної інформаційної бази. Одним із таких майданчиків є Українська Універсальна Біржа. Вся інформація про неї та реєстраційна анкета знаходиться на сайті tender.uub.com.ua . Отримання заявок відбувається протягом певного проміжку часу. Цей період має індивідуальний характер. Його встановлює сам замовник під час складання оголошення. Аукціон. Торги здійснюються відразу після завершення процедури збору заявок. Загалом торги відбуваються у три етапи. Після перших двох відсіваються користувачі з максимально високим показником ціни. Третій етап – завершальний. На його завершення визначається переможець, який здійснюватиме постачання. Серед особливостей цього процесу є те, що учасником державних торгів може стати будь-хто. Це може бути резидент чи нерезидент України. При цьому він може мати відношення до фізичних чи юридичних осіб. Як отримати доступ до державних закупівель? Щоб стати повноцінними учасниками державних закупівель, користувачеві необхідно пройти процес створення облікового запису. Для цього на ліцензованому майданчику потрібно зробити дві дії. Реєстрація – це обов'язковий процес, який проводиться для внесення всіх необхідних даних про компанію та створення облікового запису на майданчику. Цей процес дає первинний доступ до сервісу. Авторизація. Ці дії необхідні для отримання підтвердження, що користувач є реальною компанією, яка має реєстрацію й не веде шахрайську діяльність. Цей процес здійснюється за допомогою цифрового підпису чи переказу з розрахункового рахунку. Варіант верифікації за допомогою цифрового електронного підпису дозволяє провести процедуру перевірки максимально швидко та без затримок. Цей варіант – один із найпоширеніших, тому що такий вид підпису є у багатьох компаній. Для авторизації можна використовувати спеціальний файл або апаратний ключ. Додаткових дозволів брати не потрібно, тому що компанії вже підтверджують свою особу під час авторизації. Саме обслуговування має статус державного, оскільки його діяльність регулюється законодавством. У цьому всі процеси контролюються спеціальними урядовими органами. Це необхідно для виключення корупції, давання хабарів, а також для нейтралізації штучного підвищення цін за впливу великої кількості посередників.
Понравилось:
Автор: Administrator
Комментариев: 0

ДОБАВИТЬ БАННЕР


Закрита школа - Трейлеры
24.07.17, 01:16
Yoda - мудрейший и самый сильный джедай
19.07.17, 21:03
Івасик-Телесик - Трейлеры
24.07.17, 14:20
Поводир або Квіти мають очі - Трейлеры
26.07.17, 01:28
Молодята сериал - Трейлеры
24.07.17, 01:15
Капітошка (1980) - Трейлеры
24.07.17, 14:20
Комментарии для сайта Cackle
Комментарии для сайта Cackle
Полезно знать


Большие планы Гном Гномыча:
Мальчик хочет стать вторым олимпийским чемпионом в семье.  →  Подробнее:)
Мы в соц. сетях
подписаться на новости
Актёры и режиссёры
Разместить рекламу
ДОБАВИТЬ БАННЕР


       
Лучшие посты
Недавние посты
популярные теги


Перейти к последним новостям сайта :)
up
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика